27 feb 2012

Afsluiting thema identiteitsplan groot succes

dscn3086

Op 10 januari hebben de leerkrachten het thema ‘de profeet Mohamed (v.z.m.h.)’ geopend met 2 toneelstukjes en een gedicht over zijn leven. Gedurende 4 weken stond het thema centraal en werd in elke groep een gedeelte van het leven van de profeet (v.z.m.h.) behandeld. Op vrijdag 3 februari 2012 hebben we het thema gezamenlijk afgesloten met presentaties van groep 1 tot en met 8. Door liedjes en toneelstukken op te voeren lieten de leerlingen aan elkaar zien wat ze de afgelopen periode geleerd hebben. Het was een mooie afsluiting waar we met veel plezier aan terug denken. Dankzij het enthousiasme en de creativiteit van leerlingen en leerkrachten was het een groot succes! We werden ondersteund en begeleid door A. Claassen en S. Franken van de ISBO en willen hen van harte bedanken!

Birgit Vrijman
Directeur IBS El Wahda

dscn3097


2 okt 2011

Kick Off identiteitsbeleid El Wahda in Heerlen

el-wahda-logo-def

Op 9 september jl. vond de aftrap plaats van het nieuwe identiteitsbeleid van BS El Wahda. Dit beleid werd ontwikkeld i.s.m. de ISBO. Tijdens de kick off werden het nieuwe logo van de school en het identiteitbeleid gepresenteerd en aangeboden aan de MR. De kinderen hebben onder leiding van Saida Franken (ISBO) een fantastisch optreden gegeven als voorproefje op de islamitische thema’s die dit jaar op de school aan de orde zullen komen. Tevens werden er twee doeken onthuld die door de kinderen zelf zijn geschilderd om de school een uitstraling te geven waaruit de islamitische identiteit duidelijk blijkt.

Bekijk hieronder de foto’s!
lees de rest van het artikel >>


6 feb 2011

I love Art

iloveart2

Onze projectadviseur Cultuureducatie, mevrouw Saida Franken, is drie keer per week te zien op Islam Channel. Dit kanaal is alleen via een schotelontvanger te bekijken.
Zij verzorgt een leuk programma: I love art. Dat is een zeer gevarieerd aanbod van ideeën, geinspireerd op islamitische thema’s met verschillende materialen. De lessen worden drie keer herhaald:
De lessen zijn te zien bij het onderdeel Islam Kids op: dinsdag en vrijdag van 8:00-8:15 uur en op vrijdag om 16:30 uur en zaterdag om 9:00 uur.

Islamchannel is ook op internet te zien:
www.islamchannel.tv/video.aspx 

iloveart3


2 feb 2011

Cultuureducatie Ibni Sina Rotterdam

ibni2

Onder leiding van Säida Franken en Julliëte Tulkens, maakten de kinderen uit groep 6,7 en 8 van basisschool Ibni Sina te Rotterdam, een prachtig decor.

ibni1

Voor meer informatie over cultuureducatie op school, klikt u hier.


20 feb 2010

Project ‘dua’s’

Bij dit project illustreren de kinderen onder andere bekende dua’s.

dua1b

Na het natekenen van voorbeeldbladen (onder), gaan de kinderen zelf aan de slag om de tekeningen in verschillende materialen te maken (boven).

dua1a

Spelenderwijs leren de kinderen zo hun dua’s. De tekeningen kunnen gebundeld worden tot een mooi boekje.

dua2b

dua2a


20 feb 2010

Project in ontwikkeling ‘cultuureducatie en bewustwording’

ontwikkeling1

Dit project probeert kinderen door middel van cultuureducatie een stuk bewustwording bij te brengen rond allerlei facetten van het leven.

ontwikkeling2


20 feb 2010

Project ‘wat je niet mee kunt nemen als je dood gaat’

Dit project gaat over al die dingen die je niet mee kunt nemen als je dood gaat en die voor Allah niet het belangrijkste zijn.

auto1

Allah zal namelijk niet vragen naar je kleding, geld, titels, macht, grote van je huis of auto.
Met behulp van verschillende creatieve technieken beelden de kinderen dit thema uit.

auto2

Aansluitend op dit project volgt een bewegingstheater op zang van Zaïn Bikha met het lied  ‘You can’t take it with you when you die’


20 feb 2010

Project ‘kleuren van de regenboog’

regenboog3

Dit project bestaat uit een klein toneelstukje dat gaat over een jongen die alle kleuren van de regenboog wil schilderen, maar het niet mag van de juffrouw. Op een andere school mag het juist wel.

regenboog1

Aansluitend op het toneelstukje volgt een beeldend bewegingstheater met muziek en zang van Zaïn Bikha.

regenboog2