Islamitische scholen scoren gemiddeld 7,4

isbo-small

PERSBERICHT

Amersfoort, 7 december 2016

De 51 islamitische basisscholen scoren met een gemiddeld cijfer van 7,4 op de CITO-toets hoger dan andere basisscholen. Dit heeft RTL berekend op grond van de gegevens die opgevraagd zijn bij het Ministerie van Onderwijs. De Maastrichtse basisschool El Habib scoorde het best met een 9,3.
Dit onderzoek bewijst dat de onderwijskwaliteit op islamitische scholen de afgelopen jaren aanzienlijke slagen weet te maken. De Inspectie van onderwijs toonde in 2003 al aan dat islamitische scholen op een aantal punten beter presteren dan de vergelijkbare scholen. In 2009 kende het islamitisch onderwijs nog 11 zwakke en 6 zeer zwakke scholen. In 2012 hebben de besturen dit weten terug te brengen tot 1 zwakke school en 0 zeer zwakke scholen. Een jaar later, in 2013, kregen 2 islamitische scholen zelfs het predicaat “Excellente basisschool”.
De islamitische scholen en de ISBO staan nu voor de uitdaging om de ingezette kwaliteitsslag te bestendigen en te blijven excelleren. Deze uitdaging grijpen we met beide handen aan.