Uitnodiging deelname 4e landelijke islamkennisquiz

isbo-small

De islamkennisquiz zal plaatsvinden op woensdag 24 mei 2017 in theater Gooiland in Hilversum. Net als de vorige jaren zullen de twee beste leerlingen van de groepen 8 van iedere school met elkaar strijden om de felbegeerde hoofdprijs: Een volledig verzorgde Oemrah voor de 2 winnaars én 2 begeleiders!

Het te bestuderen boek is dit jaar: ‘Op zoek naar jezelf’. Daarnaast zullen er algemene vragen gesteld worden over thema’s die op alle islamitische basisscholen worden behandeld tijdens de godsdienstlessen: Aqieda, `Ibada, Siera, profeten, sahaba, Koran, Achlaaq en islamitische kalender. Het gaat hier dus om basiskennis over de islam die na hun basisschoolperiode binnen het islamitisch onderwijs bekend zou moeten zijn bij de kinderen.
Het boek ‘Op zoek naar jezelf’ (€8 p.st.) is bij de ISBO te bestellen. Mocht u geïnteresseerd zijn in oefenvragen mbt de basiskennis over de islam, dan is bij de ISBO binnenkort de ‘Ik’- Toets verkrijgbaar, een boek met oefenvragen m.b.t. basiskennis over de islam. Dit is echter optioneel dus niet verplicht. Deelname aan de kennisquiz kost per school €500 voor leden en €600 voor niet leden. Er kunnen slechts 2 kinderen per school worden afgevaardigd.

Graag ontvangen wij uiterlijk 20 februari 2017 uw inschrijving, zodat wij tijdig kunnen beginnen met het maken van een pouleverdeling. Inschrijving kan via ondergetekende: a.claassen@deisbo.nl
Bestellen van materiaal graag via: info@deisbo.nl